over ons
Met passie verbouwen wij groenten op natuurlijke wijze zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Wat is begonnen met een volkstuin van 400m2 , is uitgegroeid tot een tuinderij van 6000m2 bij biologische boerderij 'De Omrand' nabij Hoevelaken.
Hier verbouwen we vijftig verschillende soorten groenten op ecologische wijze waarbij de gezondheid van de grond voorop staat. Door het met aandacht verzorgen van de grond worden onze groenten gezond en voedzaam.
Tuinder William
William van den Brink
Ik ben 39 jaar oud, getrouwd met Carina en samen hebben wij vier kinderen Merel, Rhodé, Anna en Hesse. Met veel plezier wonen wij in Hoevelaken.
Het verbouwen van groenten doe ik, nu nog, naast mijn baan. Al vier seizoenen verbouw ik groenten voor een wekelijkse groentetas. Erg leuk zijn de vele positieve reacties en waardering van de klanten.
Begonnen met 14 gezinnen is het aantal nu uitgebreid naar meer dan 100 gezinnen uit Amersfoort, Hoevelaken, Leusden en Nijkerk
Dankzij de trouwe support van verschillende mensen die al jaren trouw meedoen ben ik zo in staat langzaam om te schakelen naar een fulltime tuinen.
Sinds 2024 werk ik samen met Gepco.


Tuinder Gepco
Gepco van Ek
Ik ben 60 jaar en getrouwd met Miranda. Wij hebben twee dochters en één schoonzoon. In Amersfoort Nieuwland wonen wij nog met z’n tweeën.
In 2022 heb ik mijn baan als pensioenadviseur opgezegd en ben ik een biologische landbouwopleiding gaan volgen aan de Warmonderhof in Dronten. Medio 2025 hoop ik deze opleiding te hebben afgerond.
Naast de tuin geef ik nog parttime voorlichting over pensioen.
Afgelopen jaar heb ik voor het eerst mijn groente geteeld op een eigen stuk op de Groenteplaats en deze uitgegeven in Amersfoort Nieuwland. Ik zie er naar uit dit het komende jaar weer te doen en heel veel nieuwe mensen te ontmoeten.
De Tuinderij
Boerderij 'De Omrand' ligt aan de Zwarte Goorderweg in Stoutenburg-Noord. De tuinderij ligt 300m verder op de weg aan de rechterkant. Direct naast autobedrijf 'van Putten'.
De tuinderij grenst aan natuurgrond van het Utrechts landschap. Zo versterken, we door de biodiversiteit te vergroten, de natuur.
We telen op twaalf teeltvakken met een zesjarige rotatie
een grote verscheidenheid aan groente. De standaard Nederlandse kost maar ook verbouwen we een aantal vergeten groente waarmee we de smaakpupillen en kookkunsten van de deelnemers uitdagen.
We verlengen het groeiseizoen door gebruik te maken van tunnels ook kunnen we hier de tomaten en komkommers in telen.
